Gevoelige borsten | Symptomen Zwangerschap – Ben ik zwanger?

Gevoelige borsten

Symptomen zwangerschap
Een van de veelvoorkomende zwangerschap symptomen zijn gevoelige borsten. De borsten kunnen groter worden en daarbij ook nog pijn doen bij aanraking van de borsten. In het geval van zwangerschap is de meest voor de hand liggende oorzaak de hormoonspiegel. Door de zwangerschap is de hele hormoonspiegel uit balans, dit kan zich in verschillende symptomen uitten waaronder gevoelige borsten. Andere mogelijke oorzaken van gevoelige borsten kunnen zijn onder andere: stress, cyste, overgang, borstkanker, puberteit

Wat te doen tegen gevoelige borsten?

Je hebt gevoelige borsten. Ten eerste is het dan aangeraden om een bezoekje te brengen aan de huisarts. Wat je al wel zelf zou kunnen doen is de zwangerschap bevestigen of uitsluiten. Dit kan makkelijk met een zwangerschapstestje. Lees hier meer over zwangerschapstestjes.

  • 1. Zorg voor ondersteuning:
    Zorg ervoor dat de borsten voldoende ondersteuning hebben. Te kleine of te grote bustehouders kunnen de gevoeligheid versterken.
  • 2. Vermijd koffie:
    Vermijdt het drinken van koffie. Deze verhoogt de bloeddruk en dus daarmee ook de gevoeligheid van de borsten. Wat je wel kan drinken is voornamelijk rooibos thee. Deze heeft een positieve invloed op de bloeddruk.
  • 3. Neem voldoende rust:
    Stress is een grote factor m.b.t. de gevoelige borsten. Bij voldoende slaap en rust kan je de gevoeligheid dus minder maken.